Intuïtieve massage

Foto Intuitieve massage

Het centrale principe van de intuïtieve massage is dat de masseur door het ontwikkelen van zelfkennis en invoelend vermogen, werkt en voelt vanuit het hart (gnosis). Hiervoor is concentratie nodig en een sterk ontwikkelde intuïtie. De massage ervaart u dan ook niet als een techniek of een mechanisch gebeuren, maar meer als een ervaring met een meditatief karakter. Het invoelen (haptonomie) speelt daarbij een belangrijke rol.

Op lichamelijk niveau werkt de intuïtieve massage energiegevend en ontspannend. Op geestelijk niveau heeft deze massagevorm invloed op afgesloten gevoelens en emoties in ons onderbewustzijn. Door de ervaring op deze manier gemasseerd te worden, leert u meer samenhang te voelen tussen lichamelijke en geestelijke spanning en hoe je deze spanning weg kunt laten vloeien.

De Intuïtieve massage heeft altijd een heel persoonlijke benadering, waarbij doseringskracht en ritme volledig zijn afgestemd op uw mogelijkheden en behoeften. Door een combinatie van zowel traditionele als nieuwere massagevormen zoals creatieve massage, shiatsu, acupressuur, klassieke massage, bindweefselmassage en voetreflexologie te integreren met de gnostische filosofie is de Intuïtieve massage uiteindelijk geboren.

Een goede massage kan slechts gegeven worden als u vertrouwen heeft in de masseur. Dit vertrouwen zal opgebouwd moeten worden en om die reden zijn wij alleen bereid om afspraken te maken met mensen die ons uit eerlijke, serieuze en heel menselijke overwegingen benaderen.