Manuele therapie

Foto manuele therapie

Manuele Therapie is eenvoudig weg pijnvermindering door gewrichtsbehandeling. Het met handgrepen behandelen van mensen die pijn voelen is waarschijnlijk zo oud als de mensheid zelf. De theorieën er achter zijn echter steeds aangepast aan het verbeterde inzicht in de functie van het bewegingsstelsel. Desondanks zijn er verschillen van inzicht.

Manuele therapie wordt in de volksmond ook wel eens bottenkrakerij genoemd. Het is een behandelvorm die gericht is op verbetering van de werking van de gewrichten.

Gewrichten zijn delen van het lichaam waar botten ten opzichte van elkaar scharnieren. Als de scharnierwerking van de gewrichten niet goed is, kunt u moeilijkheden verwachten. U kunt pijn krijgen bij bepaalde houdingen en bewegingen. Andere verschijnselen die op een gestoorde werking van de gewrichten wijzen zijn o.a. stijfheid, bewegingsbeperking, gewrichtskraken en tintelingen.

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het met handgrepen bewegen van botstukken in gewrichten. De manuele therapie zoals wij die toepassen kent geen geweld. De handgrepen zijn gericht en subtiel. Met een gecorrigeerde scharnierwerking van de gewrichten beweegt u beter en voelt u zich prettiger.